Реклама

Меню

Меню

Partners Block

Реклама

Благоевград : : Затварят “Сън Сити” и “Най клуб” в Благоевград

Поставено от kaka_toni1 on 29/12/2007 12:15:22 (3259 прочита )

Затварят “Сън Сити” и “Най клуб” в Благоевград

Затварят “Сън Сити” и “Най клуб” в БлагоевградПопулярните благоевградски заведения “Сън Сити” и “Най клуб” ще бъдат затворени, тъй като работят незаконно. Това е установила проверка на специалисти от общинската администрация. И в двата случая не са били предоставени документи за ползване на помещенията. “Най клуб”, който се стопанисва от Антон и Тодорка Ангелови, е трябвало да получи разрешителното след извършен цялостен ремонт на помещението преди няколко месеца, но на практика това не се е случило, уточниха от общинската администрация.Другият нарушител - собственикът на “Сън Сити” Красимир Николов, пък изобщо няма право да експлоатира заведението. На практика то в момента е затворено, но проверките периодично продължават, казаха още инспекторите. Николов е съдържател и на прочутата благоевградска механа “Воденицата”, която горя в навечерието на коледните празници. Само за няколко дни обаче заведението бе върнато в нормален вид. Според градската мълва пожарът може да е предизвикан от конкуренти в бранша предвид големия оборот, който реализира заведението с многото банкети, организирани преди Нова година там. Като лош късмет бе определено злополучното събитие с пожара предвид факта, че се случва едновременно със затварянето на другото заведение на бизнесмена.
На собствениците на двата клуба е съставен констативен акт и е изпратено предложение до РДНСК за затваряне на обектите до пълното попълване на документацията. Какво ще се случи обаче с десетките клиенти, резервирали места в двете незаконни заведения и броили немалки суми за куверти в новогодишната нощ, не е ясно. Най-вероятно ще си потърсят обратно парите и други възможности да изкарат празника.
По време на акцията са били проверени общо осем нощни клуба. “Ъндърграунд” 1 и 2, “Пиано бар”, дискотека “Екстрийм” и бар “Европа” са били сред инспектираните обекти. Там не са открити нередности, казаха още от общинската администрация. “Ъндърграунд” обаче преди месец бе санкциониран от инспекция на пожарникарите. Проверката установи, че помещенията не са с достатъчна височина и няма обозначен авариен изход. Един от собствениците на елитната кръчма – Георги Костов, тогава контрира, че фирмата разполага с всички необходими документи и не е в нарушение на правилата.

 в-к ВЯРА
Препратки за статията
#Още в темата Благоевград
#Статии от kaka_toni1
Формат за отпечатване   Изпрати статията на познат